Hus

Hus

Mer än bara hem

Små hus

Hus > Små hus

Små hus är populära – tack vare de mindre villorna på marknaden kan även låg- och medelinkomsttagare äga sin bostad. Även i utkanten av större städer.

Små hus i USA
Litet hus i amerikansk förortsmiljö

Småhus är mindre byggnader avsedda som åretruntbostäder eller fritidshus för ett hushåll. Det finns ingen definition på hur stort ett hus ska vara för att klassas som småhus. Om man tar medelvillan som referensram – en villa med 135 kvadratmeter boyta – kan man beteckna alla hus med mindre boyta som småhus. Parhus är däremot ett hus (en fastighet - inte två små hus) avsett för två hushåll – ett sådant kan mycket väl vara ett småhus om vi tänker oss boytan.

Småhus i förorter

Småhus är vanliga i förorter och i mindre tätorter utanför större städer. Ett typiskt småhus har en liten trädgård mellan 1000 och 2000 kvadratmeter. Om tomten är avsevärt mycket större än 2000 kvadratmeter kan huset istället kallas gård – i så fall förutsätts att huset har någon tillbyggnad avsedd för jordbruk, t.ex. stall, traktorförråd eller ladugård.

Mindre hus billiga även i attraktiva områden

Fördelen med att äga – och köpa – ett litet hus är naturligtvis priset; tack vare småhusen kan även låg- och medelinkomsttagare unna sig villaboende. Att bo i ett litet hus ger samma möjlighet till trädgårdsarbete, äganderätt och utbyggnad/renovering som en större villa. Priserna på småhus utanför storstäder som Stockholm, Malmö och Göteborg ligger i bästa fall mellan 10 000 och 15 000 kr per kvadratmeter; ett lågt huspris i dessa dagar.

Små hus | Kontakt : hus (at) hus.web-design.se
Designed by Web-Design.se - funktionell webbdesign