Hus

Hus

Mer än bara hem

Hyra hus

Hus > Hyra hus

Ett tydligt kontrakt är A och O i samband med uthyrning av villor – både för dig som hyr ut och för dig som är hyresgäst.

Att hyra hus är samma som ett förstahandskontrakt  - med begränsningar
Att hyra hus är samma som ett förstahandskontrakt - med begränsningar

Det finns gott om hus att hyra – inte minst Blocket vimlar av privatannonser. Som hyresgäst är det viktigt att känna till att en villa som upplåts med äganderätt alltid hyrs ut i första hand – det är alltså inte fråga om andrahandsuthyrning. Trots allt gäller hyreslagen. Men det finns några viktiga skillnader, inte minst vad gäller nivån på hyran:

Hyr hus med tydligt kontrakt

Du som ska hyra hus i Sverige bör se till att hyresvärden upprättar ett tydligt kontrakt (gäller även dig som ska hyra hus utomlands) av följande anledningar:

Hyra hus utomlands

Bland svenskar är det populärt att hyra hus i Spanien, Italien och Frankrike. I dessa länder finns i allmänhet färre regleringar för hyresnivån – hyran är med andra ord marknadsanpassad. Detsamma gäller faktiskt för de flesta populära turistländer; däribland Grekland, Kroatien, Thailand och Portugal. Att hyra hus i något av dessa länder kan vara mycket dyrt på attraktiva ställen och mycket billigt om läget är sämre. Räkna i allmänhet med en större prisspann än vad vi är vana vid i Sverige. Du som ska hyra hus i Danmark eller Norge kan trösta dig med att det finns snarlika regleringar som i Sverige – men det hjälper föga. För dig som svensk är i princip alla hyror höga i dessa länder.

Hyra hus | Kontakt : hus (at) hus.web-design.se
Designed by Web-Design.se - funktionell webbdesign