Hus

Hus

Mer än bara hem

Lyxiga hus

Hus > Lyxiga hus

Många hustillverkare försöker locka köpare genom att erbjuda lyxig inredning. Som köpare bör du emellertid prioritera faktorer som läge, tomtstorlek och materialval i stomme och bärande konstruktioner högre än lyx.

Lyxiga hus
Hus med lyxig fasad. Men materialkvaliteten inbjuder till spekulation.

Många hustillverkare försöker locka kunder med att erbjuda nya hus med lyxutrustning såsom bastu, bubbelpool och fullutrustade badrum. För att pressa priserna väljer tyvärr många tillverkare att istället spara på isolering, takmaterial, gipsskivors kvalitet och andra detaljer som inte syns direkt. Man köper ju i första hand hus med hjärtat snarare än hjärnan. Särskilt i samband med nya hus vill man som köpare gärna intala sig själv att huset håller måttet – just för att det är nytt.

Obeprövade tekniker i nya hus

Till sammanhanget hör emellertid att många hustillverkare väljer att bygga med nya, hittills obeprövade byggtekniker. Dels för att reducera materialkostnaden, dels för att höja husets energivärden. Som köpare kan du således inte vara säker på att huset håller måttet om ett tjugotal år – huruvida byggtekniken är okej eller inte visar sig alltså med tiden. Ett ruttet hus med ett lyxigt kök är knappast intressant för någon framtida köpare. Därför är det betydligt viktigare att initialt satsa på högklassiga byggnadsmaterial. Spara hellre in på köksinredningen – köket kan du alltid byta ut senare.

Läge väger tyngre än lyx

En annan faktor som bör väga tyngre än lyxig inredning är husets läge och tomtens storlek. Du som tänker långsiktigt bör i första hand prioritera sådana faktorer. Det är alltid lättare att bygga in ett nytt kök i ett hus med strandtomt än att gräva en sjö bredvid ett hus med ett lyxigt kök.

Lyxiga hus | Kontakt : hus (at) hus.web-design.se
Designed by Web-Design.se - funktionell webbdesign