Hus

Hus

Mer än bara hem

Funkishus

Hus > Funkishus

Inte bara konstnärer väljer att bo i funkishus; funkis har blivit en livsstil eller trend hos en bred folkgrupp – särskilt under 2000-talet.

Funkishus är även vanliga som flerbostadshus
Funkishus är även vanliga som flerbostadshus

Att bo i funkishus är en livsstil. Kreativa människor med fria jobb – inredare, universitetslärare och IT-människor sägs gilla funkis. Många övervintrade hippies har även anammat den livsstil som ett funkishus medger. Denna typ av hus har ofta stora sällskapsytor, luft, rymd och ljus. Ett klassiskt funkishus har alltifrån små runda fönster till stora panoramafönster mot trädgårdssidan – trädgården ska för övrigt vara lättskött.

Bygga funkishus

Många hustillverkare har tagit vara på funkistrenden och erbjuder nya husmoduler i funkisstil. Men det är inte lika populärt att bygga ett nytt funkishus som att köpa ett gammalt, välbevarat dito. Moderna funkishus erbjuder inte samma charm, anser många. Av denna anledning har priserna på begagnade funkishus skjutit i höjden under 2000-talet. Du som äger ett välbevarat funkishus bör därför inte göra några större förändringar som fråntar huset sin gamla stil – behåll originalgolv och balkonger; modernisera med största varsamhet.

Funkishus – pris

Ett välbevarat funkishus, som dessutom ritats av en känd arkitekt, kan kosta det dubbla jämfört med ett hus från 1970-talet på samma ort. Som säljare bör du vara beredd på att den som köper ett funkishus ofta vet exakt vad han eller hon är ute efter – alltför omfattande stilbrott i renoveringarna kan snarare sänka än höja priset.

Funkishus | Kontakt : hus (at) hus.web-design.se
Designed by Web-Design.se - funktionell webbdesign