Hus

Hus

Mer än bara hem

Billiga hus

Hus > Billiga hus

År 2010 kostade den svenska medelvillan 1,8 miljoner kronor. I glesbygden finns det gott om billiga hus till salu – ett tiotal kommuner har medelpriser på under 400 000 kr – medan Stockholm toppar statistiken.

Nyckelfärdiga trähus tillhör kategorin billiga hus
Nyckelfärdiga trähus tillhör kategorin billiga hus

Sådan information säger emellertid ingenting om vad ett genomsnittshus på din ort borde kosta. Kanske kan man bygga nytt hus lika billigt som att köpa en medelvilla? Värt att kolla upp innan husköp! Fördelen med att köpa nyckelfärdiga hus billigt är att husmodulerna är lika billiga oavsett var i landet huset ska placeras.

Hur veta vad som är ett billigt hus?

Du som ska köpa hus på okänd ort känner kanske inte till prisläget på villor – de facto betalar många storstadsbor överpris när de flyttar till landsbygden. De jämför helt enkelt med priserna i staden och köper således första bästa hus – utan att tänka efter. Därför är det viktigt att skapa sig en detaljerad bild över prisläget. Kanske finns det områden på den nya orten där husen av någon anledning är särskilt billiga? Varför i så fall? Planerar man att bygga järnväg just där? Var på din vakt!

Billiga nyckelfärdiga hus

Det går att bygga billiga hus genom att anlita hustillverkare – om du förfogar över en bit mark i ett attraktivt område kan det vara värt att slå upp ett billigt, nyckelfärdigt hus på tomten. Tänk dock på att entreprenadkostnaderna vanligtvis är högre i storstäderna – detta gör att slutnotan jämnas ut något jämfört med om du bygger motsvarande hus i en landsortskommun.

Billiga hus | Kontakt : hus (at) hus.web-design.se
Designed by Web-Design.se - funktionell webbdesign