Hus

Hus

Mer än bara hem

Exklusiva hus

Hus > Exklusiva hus

Riktigt exklusiva hus är ovanliga i Sverige – men å andra sidan håller landets bostadsbestånd en jämn, hög standard.

Exklusivt hus
Exklusivt hus med pool

I Sverige – landet lagom - är det inte särskilt vanligt att privatpersoner bygger riktigt exklusiva hus som liknar palats – med andra ord hus försedda med tinnar, torn och stora slottsträdgårdar; något som bl.a. är vanligt bland oligarker i Ryssland och oljemiljonärer på Arabiska halvön. För många i Sverige betyder exklusivt – i hussammanhang – en något bättre standardvilla med stilrena parkettgolv, pool, bastu, kök från Gaggenau och helkaklade badrum med bubbelpool.

Exklusiva hus till salu

Läget avgör också huruvida ett hus är att betrakta som exklusivt – en medelmåttig villa i Danderyd anses således vara mera exklusivt än ett lyxhus i Haparanda. I slutändan är det således prislappen som avgör husets exklusivitet. Enligt detta synsätt finns således fler exklusiva hus till salu i dyra regioner som områdena runt Stockholm. Göteborg och Malmö/Lund.

Gamla hus populära i Sverige

För de allra flesta betyder exklusivt nytt och modernt, men i Sverige – till skillnad från många andra länder – finns det en stor grupp människor som föredrar äldre hus med väl tilltagen takhöjd, stuckaturer och fiskbensparkett. I många andra länder – med en stor andel nyrika människor – vill befolkningen kompensera gångna årtiondens fattigdom genom att bygga nytt pampigt och stort. I Sverige har ingen nu levande generation upplevt riktigt fattigdom – således finns inget behov av skrytbyggen. Det räcker bra med att vårda det gamla och leva enkelt – och lagom.

Exklusiva hus | Kontakt : hus (at) hus.web-design.se
Designed by Web-Design.se - funktionell webbdesign