Hus

Hus

Mer än bara hem

Hus i Finland

Hus > Hus i Finland

Hus i Finland påminner mycket om hus i Sverige. Du som ska köpa ett hus i Finland kan ladda hem alla dokument inför husköpet på svenska.

Hus i Finland
Fritidshus i finländsk skärgårdsmiljö.

Att köpa begagnade hus i Finland är vanligtvis något dyrare än härhemma. Detsamma gäller lägenheter, men då ska man komma ihåg att lägenheterna i Finland räknas som egendom – de är med andra ord inte jämförbara med svenska bostadsrätter. I övrigt gäller ungefär samma spelregler vid husköp i Finland som i Sverige. Utgångspris med efterföljande budgivning är vanligast. En klar fördel för dig som svenskspråkig är att samtliga dokument för husköp går att få på svenska – Finland är nämligen ett tvåspråkigt land, åtminstone officiellt.

Hög byggnadsstandard

Trenderna i Finland pekar tyvärr åt samma håll som i Sverige; byggföretagen snålar alltför ofta med materialval och väljer obeprövade lågprismaterial. Men detta sker inte i samma omfattning som i Sverige. I Finland är klimatet nämligen kyligare och byggföretag som snålar med isolering och fönster kan därför få på kappan i form av stämningar från missnöjda köpare. Till saken hör också att de flesta finska hus har bastu i standardutförande; något som uppfattas som lyxigt i Sverige.

Billiga husmoduler

Finska hustillverkare säljer däremot billiga husmoduler i de fall det rör sig om ett nytt hus i grundutförande. Som svensk kan man spara åtminstone femsiffriga belopp genom att köpa en färdig husmodul från Finland. Däremot är det inte alla hustillverkare som är beredda att leverera och bygga upp huset på svensk mark. Detta måste du som köpare ta reda på i förväg.

Hus i Finland | Kontakt : hus (at) hus.web-design.se
Designed by Web-Design.se - funktionell webbdesign